Hudvård och ansiktsbehandlingar

"Att ha en vacker och glänsande hud är inte bara en fråga om genetik, det kräver också en dedikerad hudvårdsrutin. Din hud är en återspegling av din allmänna hälsa och en bra plan för din hudvård kan göra stor skillnad."

Hudvård med EN PLAN

Hudvård, Hudterapeut, Linda Lawner Salong Lawli
Hudterapeut Linda Lawner

Alla behöver en plan för sin hudvård! När du besöker mig genomför jag alltid en konsultation. Jag granskar noggrant din hud och frågar också om dina önskemål som kund. Ibland genomför vi en behandling direkt som start på din nya hudvårdsrutin, och ibland får du som kund börja använda produkter hemma och återkomma efter några veckor för en uppföljande behandling.

Allt beror på hur din hud ser ut och vad du som kund vill åstadkomma för resultat. Mitt mål har aldrig varit att sälja så mycket det går – bara för att. Utan mitt mål är att hjälpa dig förstå vad din hud behöver och hur vi kan uppnå de bästa resultaten.

//Linda Lawner

VÅRA TJÄNSTER

HUDVÅRD och ansiktsbehandlingar

Hudvård & Ansiktsbehandlingar

HUDVÅRD & ANSIKTSBEHANDLINGAR


Att tänka på inför en behandling

 • Våra behandlingar passar alla hudtyper, även den känsligaste huden, alla åldrar och såväl män som kvinnor.
 • Uppge till din hudterapeut om du använder några läkemedel eller annat av betydelse.
 • Män bör vara så nyrakade som möjligt, men inte rakade samma dag.

Vi arbetar idag med ENVIRON och CLINICCARES produkter i våra behandlingar.

ENVIRONS hudvårdsprodukter innehåller högaktiva ingredienser och du bör göra en konsultation för att få rätt anpassade produkter för din hud. Kontakta vår auktoriserade hudterapeut Linda om du behöver hjälp och rådgivning.

HUDVÅRD MED EN PLAN

Här lyssnar vi på dig, ställer frågor, känner på din hud, tittar på vad din hud behöver och vilka förutsättningar den har. Vi gör upp en plan tillsammans efter dina önskemål, din huds behov och budget. I behandlingen ingår en konsultation, rengöring som din hud kommer att älska och avslutar med återfuktande produkter från Cliniccare samt rekommendation för hemvård.
Tid: 30 min.

BAS BEHANDLING

Basbehandling för att få huden i balans innan vi går på hudtillståndet. En skön uppfriskande behandling som fokuserar på att ge fukt åt din hud samtidigt som den reducerar ojämnheter i huden, dämpar inflammatoriska processer. Vi kommer att rekommendera hemvård efter behandlingen.
Tid: 45 min.

HUDENS VAL

En behandling där DIN hud bestämmer!
Vi gör en konsultation i samband med behandling. Här lyssnar vi på vad din hud behöver och vilka förutsättningar den har och som vi anpassar med en hudvård som hjälper huden att ge dig det synliga resultatet. Vi kommer att rekommendera hemvård efter behandlingen.Priset varierar beroende på vilken behandling vi kommer överens om.
Tid: 60/90 min.

ENVIRON ESSENTIAL TREATMENT

Environ behandlingar kan bokas av dig som gjort en konsultation, eller för dig som är erfaren Environ användare.

Essential treatments inriktar sig på ditt hudtillstånd och anpassas utifrån din plan och/eller vart på din Environ Journey du befinner dig. Behandlingarna vi väljer mellan:

 • ESSENTIAL YOUTH RESET – Förbättrar utseendet på en åldrad hud.
 • ESSENTIAL MOISTURE BOOST – Djup återfuktning för en torr eller fuktfattig hud.
 • ESSENTIAL COMFORT CALM – Lugnande, balanserande för en känslig hud.
 • ESSENTIAL RADIANCE REVEAL – Uppljusande och lystergivande för en solskadad, pigmenterad hud.
  Tid: 60/90 min.
Dermaplaning

DERMAPLANING/SKALPELLPEEL

Dermaplaning är en fysisk exfoliering av huden där vi använder oss av ett speciellt framtaget skalpellblad. Den auktoriserade hudterapeuten använder redskap och produkter som enkelt glider över huden för att få bort det allra yttersta – stratum corneum samt det fina vellushåret. 

Dermaplaning är en behaglig och avslappnande behandling som går utmärkt att kombinera med andra behandlingar som vi rekommenderar för att öka effektiviteten.


PASSAR FÖR:

 • Passar alla hudtyper & Fitzpatrik
 • Tar skonsamt bort döda hudceller och vellushår
 • Ger omedelbar synlig effekt på hudton och struktur
 • Ger din hud en mjuk & jämn struktur
 • Minskar linjer & rynkor
 • Ökar absorptionen av närande och aktiva ingredienser
 • Perfekt innan sociala äventyr
 • Makeupen sitter väldigt fint på huden
 • Ansiktsfjun/behåring (vellushår/persikofjun växer ut lika tunna och mjuka igen. Har man grov hårväxt någonstans i ansiktet måste hårborttagning göras på detta område innan)
 • Ojämnheter och stora porer.

VEM SKA INTE GÖRA BEHANDLINGEN:

 • Aktiva akneutbrott – måste läka ut först
 • Aktivt munsår – måste läka ut först
 • Blödarsjuka eller problem med koagulering
 • Diabetes som INTE är reglerad med medicin och kost
 • Kunder som genomgår cancerbehandling
 • Vissa läkemedel som t ex isotretinoin & högre doser av aspirin

DU SOM GRAVID KAN GENOMFÖRA DENNA BEHANDLINGEN UTAN PROBLEM.

RESULTAT:

Efter blir huden rodnad och ibland en aning svullen. Du kan bli torrare än normalt för ett flertal dagar men det har vi behandlingskräm för till hemmabruk som avhjälper.
Du får en extremt len, uppstramad hud med fantastisk lyster efter ca 48 tim.


ATT TÄNKA PÅ FÖRE BEHANDLINGEN:

 • Om du är benägen till hyperpigmentering – använd melaninhämmande produkter ca 14 dagar innan behandlingen.
 • Vänta minst en vecka efter botox eller fillerbehandling.
 • Använd INTE retinol eller AHA/BHA 5 dagar innan behandling.
 • Vänta 14 dagar efter din IPL, laser och kemiskpeeling.

ATT TÄNKA PÅ EFTER DIN BEHANDLING:

 • Om du är benägen till hyperpigmentering – använd melaninhämmande produkter minst 5 dagar efter din behandling.
 • Undvik direkt solljus minst 5 dagar efter din behandling.
 • Undvik bastu, varma bad eller annan extrem hetta minst 48 timmar.
 • Undvik att träna på 24 timmar.
 • Använd SPF.
IPL Hårborttagning

IPL POWERLITE 800

Hår är naturligt men dyker tyvärr ibland upp på ställen där man inte vill ha det, vilket ibland kan bero på stigande ålder eller förändringar i hormonbalansen. Många väljer att plocka och raka bort det oönskade håret, vilket kan leda till irriterad hud och ökad behåring. Vi kan hjälpa dig att få bort din oönskade hårväxt med hjälp av Powerlite IPL och vaxning.

 

Powerlite IPL Permanent hårborttagning

Är en av våra populäraste behandlingar och även den snabbaste och mest effektiva metoden för att bli av med generande hårväxt permanent. Här använder vi oss av intensivt pulsat ljus för att ta bort oönskad hårväxt. Det oskadliga ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70 grader celsius förstörs proteinet i hårceller och hårsäckar och därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Hårsäcken genomgår tre olika växtfaser; den anagena, den katagena och den telogena.

Powerlite IPL hårborttagning är endast effektiv på hår som är i de anagena fasen. Andelen hår på kroppen i denna fas varierar beroende på kroppsdel men är i genomsnitt 20-30 %. Då det enbart är hår i den anagena fasen som reagerar på behandlingen krävs det att behandlingen upprepas. I de flesta fall krävs det 6-8 behandlingar med ett intervall på 8-12 veckor. Cirka 14 dagar efter behandlingen ser man ett märkbart resultat genom att 60-90 % av hårstråna i gen anagena fasen har lossnat. Observera dock att håret som vid behandlingen var i den vilande fasen kommer att växa ut igen och då är det dags för nästa behandling. 

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sätt gäller ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling. Vitt och grått hår reagerar inte på behandlingen eftersom hårsäckarna måste innehålla melanin. Även rött hår är i vissa fall svårt att behandla med IPL.

I enstaka fall kan det uppstå biverkningar i form av rodnad eller svullnad, men dessa försvinner inom några timmar. Ibland ser man även pigmentförändringar i det behandlade området men de brukar normaliseras inom ett par månader.

 • Mellan behandlingarna kan håret rakas eller klippas. Undvik vaxning eller pincettplockning.
 • Låt huden vila från solning utomhus eller i solarium en månad före behandling.
 • Låt även huden vila från sol en vecka efter behandling och använd solskyddsfaktor (minst spf 30) vid vistelse i sol.
LPG

LPG

LPG Alliance är den senaste och effektivaste modellen av LPGs stora maskiner för kropp-och ansiktsbehandling.

Den har program för behandling inom skönhet, medicin/fysioterapi och sport.

I en LPG-behandling av kropp och ansikte masseras vävnaden effektivt genom vakuumsug och LPGs unika patenterade bearbetande munstycken. Vävnaden bearbetas 100 % naturligt genom mekanotransduktion. Mekanisk stimulering av huden sänder signaler djupt ner till cellerna (t ex fettceller och fibroblaster), vilka provoceras till fysiologisk respons (t ex aktivering av elastin- och kollagenproduktion samt aktivering av lipolys). LPG är en djup mekanisk bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen och lymfcirkulationen vilket ger en uppstramande effekt. LPG-behandlingen har omedelbar verkan på svullnad, smärta och rörelsebegränsning.

Lipomassage – cellulär bearbetning så att det lagrade fettet minskas

Använd LIPOMASSAGE för att permanent eliminera djup fettvävnad som inte försvinner med annan behandling, såsom motion eller olika dieter. Redan efter tre 40-minuters pass med nya LPG Alliance kommer de flesta att se synliga resultat på din figur och inse att du blivit av med fett och celluliter!

LIPOMASSAGE är en 100 % naturlig teknik. LPGs patenterade bearbetande munstycke arbetar med ett vacuumsug som greppar tag i vävnaden och kan anpassas för att nå olika vävnadslager och celler.

Efter kirurgiska ingrepp:

 • minskar svullnad

 • lindrar smärta

 • ökar blodcirkulationen

 • behandlar ärrvävnad / bearbetar ojämnheter

Bearbetande Lift-munstycke
Genom masserande mikropulser via vacuumsug och bearbetande munstycken (patenterat av LPG) stimuleras vävnaden naturligt vid behandlingen i ansiktet. Beroende på vilken pulsering och styrka på vacuumsuget som terapeuten använder ges olika typer av stimulering för specifika behandlingar för skönhet eller medicin-terapeutiska ändamål.

Behandlingarna görs i kurer om 10-20 gånger beroende på omfattning.

Bästa resultat får du om du ser över din kost och kombinerar behandling med träning.

Tandblekning Megawhite
Megawhite är världens mest snabbverkande och skonsamma tandbleknings system som snabbt och enkelt ger dig vitare tänder på bara 15 minuter. Den kan ljusa upp dina tänder med hela 4-10 nyanser*. Det här är den nya generationens tandblekning med den allra senaste teknologin.

Ej skadligt för tanden eller emaljen! Fritt från peroxider och vårdande utan oönskade sidoeffekter som ilningar etc. 100% smärtfritt, säkert och effektivt utvecklat och framtaget utav tandläkare. Världsledande i över 40 länder.

För bästa effekt rekommenderas dubbel behandling första gången (2x15min)
Färgning fransar och bryn

FÄRGNING AV FRANSAR OCH BRYN

Förstärk dina färger på bryn och fransar.

Ofta kan man behöva lite färg för att rama in och ge ögat en mer intensiv blick. Färgade fransar ger ett mycket naturligt intryck och du slipper måla fransarna varje dag t.ex. vid bad och semester. Det är dock inga problem om man vill lägga mascara på färgad frans, detta skadar inte eller bleker färgen.

Brynen har större betydelse för ansiktet och intrycket än man först tror. Ett färgat bryn ger den avslutande inramningen vid make-up eller osminkat uttryck. Vid val av färger tar vi hänsyn till dina önskemål och egna färger på hår och hudton.

Vaxning

VAXNING

Vi erbjuder vaxning för alla delar av kroppen och rekommenderar också regelbunden behandling för bäst resultat. Vid regelbunden vaxning kan hårstrået bli både tunnare, mjukare och för många blir också hårväxten glesare. Undvik rakning för mer hållbart resultat och lenare yta och hud.

Håret har 3 växtfaser, vilket gör att man vid regelbunden behandling kommer i fas med växtcykeln och man kan då i många fall förvänta sig en längre period mellan behandlingarna och även få glesare hårväxt. Hårväxten är dock nyckfull och därför kan man aldrig ge garantier på behandlingsresultat, men väldigt många har turen att uppleva en förbättring.

Microneedling

MICRONEEDLING 

Utförs bara på en hud i balans. 
Hudvård med en plan krävs före behandling för att vi ska uppnå bästa resultat.

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hud problem. Enkelt beskrivet så orsakar microneedling en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan. Den börjar producera nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t e x fraktionerad laser, men microneedling har mycket färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En microneedling-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.


Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter microneedling-behandlingen. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad.
Behandlaren ger alltid råd om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen. Oftast behövs en behandlings-kur på 3-6 behandlingar.

Våra produkter

hudvård, hudterapeut, auktoriserad hudterapeut, salong lawli, lawli, skönhetssalong
Rulla till toppen